Lid worden?
 

Een uitvaart kost veel geld. Gemiddeld al snel tussen de 5 en 8 duizend euro voor een crematie of begrafenis.

Wilt u uw uitvaart laten verzorgen door Uitvaartzorg Westerkwartier én daarnaast ook lid worden bij Uitvaartvereniging Westerkwartier? Meldt u zich hier dan eenmalig aan.

Als volwassene betaalt u geen jaarlijkse contributie, maar slechts eenmalig €17,50 inschrijfgeld per persoon.

U ontvangt dan van ons een 'Bewijs van lidmaatschap'.

  • De begrafenis, crematie of ter beschikking stelling aan de wetenschap zal dan worden verzorgd door Uitvaartzorg Westerkwartier.
  • Bij het overlijden van een lid krijgen de nabestaanden tegen inlevering van het deelnamebewijs een korting van 20% op het tarief 'uitvaartverzorging'.
  • Voor kinderen onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezinslidmaatschap' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Na deze leeftijd kunnen zij zelfstandig lid worden door registratie en betaling van het eenmalig inschrijfgeld.
     

Veelgestelde vragen

 

Wie mogen lid worden?

Iedereen in de gemeente Westerkwartier mag lid worden. Ook als u (ernstig) ziek bent, wij stellen geen voorwaarden aan gezondheid, leeftijd en of u elders verzekerd bent.

Waarom zou ik lid gaan worden?
  • Omdat bij overlijden één telefoontje volstaat om de nabestaanden te ontzorgen.
  • Omdat u dan precies weet wie voor u de uitvaart gaat verzorgen en wat de geschatte kosten zijn.
  • U belt rechtstreeks met de uitvaartverzorger zonder tussenkomst van een Call-center, verzekeraar of penningmeester.
  • U ontvangt naast de uitkering van uw verzekeraar ook nog eens 20% korting op het tarief 'uitvaartverzorging' van Uitvaartzorg Westerkwartier.

 

Moet ik perse lid van de vereniging worden als ik mijn uitvaart door jullie wil laten verzorgen?

Nee, dat is niet nodig. U kunt ons dag en nacht bellen en wij staan altijd voor u klaar, ook als u geen lid bent. Wel is het zo dat u dan onze korting van 20% misloopt. Alleen daarom al adviseren wij u om lid te worden en uw uitvaartwensen in kaart te brengen. En bent u lid bij een andere uitvaartvereniging, dan vragen wij de opgebouwde lidmaatschapsvergoeding voor u op.

Ik heb reeds een uitvaartverzekering afgesloten (bv. DELA (Yarden), Monuta, Lifetri (voorheen Nuvema) of Ardanta)

Heeft u al een uitvaartverzekering afgesloten, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een geldelijke uitkering. Een zgn. 'Natura-polis' kan eveneens worden omgezet naar een geldelijke uitkering. Laat u de uitvaart door ons verzorgen, dan zorgen wij ervoor dat deze uitkering(en) in mindering wordt gebracht op de eindfactuur. Naast deze uitkering ontvangt u van Uitvaartzorg Westerkwartier nog eens 20% korting op het tarief 'uitvaartverzorging'.

Voor u is dit prettig omdat u weet wie de uitvaart gaat verzorgen. U heeft immers al in een eerder stadium contact met ons gehad voor het invullen van uw uitvaartwensen. En 1 telefoontje met Uitvaartzorg Westerkwartier is dan voldoende.

Moet ik mijn kinderen ook aanmelden?

Voor kinderen van leden onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezinslidmaatschap' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt het 'Gezinslidmaatschap' en kan voor het kind desgewenst een eigen lidmaatschap worden afgesloten. U kunt uw minderjarige kinderen bij het aangaan van het lidmaatschap aan ons doorgeven.

Hoe kan ik mij inschrijven en lid worden?

U kunt telefonisch contact met ons opnemen op het telefoonnummer 06 - 23 56 56 35, waarna wij u het aanmeldformulier voor lidmaatschap toe zullen sturen. Ook kunt u het formulier, door hier te klikken, downloaden en printen. Daarnaast kunt u het formulier op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 ook in laten vullen bij Uitvaartwinkel Westerkwartier. Bent u niet of te laag verzekerd, via ons kunt u aanvullend ook een uitvaartverzekering afsluiten.

Ons (post)adres
Tolberterstraat 39
9351BC Leek
(voorheen VVV-kantoor en naast notaris de Vries en de Rabobank)


Word óók lid van de Uitvaartvereniging Westerkwartier
 

Uitvaartvereniging Westerkwartier is een moderne vereniging opgericht in 2019 en telt samen met Noordenveld inmiddels al bijna duizend leden. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op het telefoonnummer 06 - 23 56 56 35, waarna wij u het aanmeldformulier voor lidmaatschap toe zullen sturen. Daarnaast kunt u het formulier op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 ook in laten vullen bij Uitvaartwinkel Westerkwartier te Leek. Wilt u zich liever online aanmelden, ga dan naar www.uvwesterkwartier.nl.
Bent u niet of te laag verzekerd, via ons kunt u aanvullend ook een uitvaartverzekering afsluiten.


Ons kantooradres is:
Tolberterstraat 39
9351BC Leek

 

 

Algemene bepalingen bij lidmaatschap Uitvaartvereniging Westerkwartier

 

Artikel 1.
Bij een volledig door Uitvaartzorg Westerkwartier verzorgde uitvaart van een lid van Uitvaartvereniging Westerkwartier, wordt een korting op het tarief ‘uitvaartverzorging’ verleend van 20%. 

Artikel 2.
Voor kinderen van leden onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis gezins-deelname waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt de gezins-deelname en kan voor het kind desgewenst een eigen lidmaatschap worden afgesloten.

Artikel 3.
Voor het lidmaatschap betaalt u éénmalig inschrijfgeld van €17,50 per persoon (18 jaar en ouder) bij vooruitbetaling te voldoen.

Artikel 4.
Indien een bewijs van deelname verloren gaat, kan kosteloos een nieuw bewijs worden verkregen.

Artikel 5.
Bij overlijden van een lid moet ten spoedigste kennis worden gegeven aan Uitvaartzorg Westerkwartier. Bij het regelen van de uitvaart dient dit bewijs van lidmaatschap overhandigd te worden.

Artikel 6.
Het lid draagt zorg dat Uitvaartzorg Westerkwartier binnen 12 maanden na overmaking van het inschrijfgeld in het bezit wordt gesteld van zijn/haar uitvaartwensen (Wilsbeschikking). De uitvaartwensen kunnen op elk gewenst moment gedurende de deelname worden aangepast.

Artikel 7.
Het bewijs van lidmaatschap van Uitvaartvereniging Westerkwartier is uitsluitend geldig indien aan de voorzijde voorzien van een nummer van deelname.

 

Uitvaartvereniging Westerkwartier, uw uitvaartvereniging bij een overlijden in het Westerkwartier.


Overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden in Marum - overlijden in Zuidhorn - overlijden in Grootegast - overlijden in Nuis - overlijden in Niebert - overlijden in Zevenhuizen - overlijden in Enumatil - overlijden in Midwolde - overlijden in Lettelbert - overlijden in Oostwold - overlijden in Lutjegast - overlijden in Grijpskerk - overlijden in Boerakker - overlijden in Doezum - overlijden in Oldekerk - overlijden in Grijpskerk - overlijden in Aduard - overlijden in Den Ham - overlijden in Feerwerd - overlijden Kornhorn - overlijden in Niehove - overlijden in Leek - overlijden in Noordhorn - overlijden in Oldehove - overlijden in Opende - Overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden Grijpskerk - overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden in Marum - overlijden in Zuidhorn - overlijden in Grootegast - overlijden in Sebaldeburen - overlijden in Den Horn - overlijden in Garnwerd - overlijden in Jonkersvaart - overlijden in Lauwerzijl - overlijden in Lucaswolde - overlijden in Niekerk - overlijden in Noordwijk - overlijden in Leek - overlijden in Pieterzijl - overlijden in Briltil - overlijden in Ezinge - overlijden in Kommerzijl - overlijden in Niezijl - overlijden in Saaksum - overlijden in Visvliet - overlijden in Tolbert - overlijden in Grijpskerk - overlijden in De Wilp. 

 

Lid_worden_UvW.pdf
Tijdstempel: 10-12-2021
Grootte: 226.84 KB
Downloads: 1199