Muziekboeken

Muziek bij een uitvaart is vaak een belangrijk onderdeel bij het afscheid nemen van een dierbare en kan zeer sfeerbepalend zijn. Bij een begrafenis of crematie kan muziek ook herinneringen naar boven brengen en helpen om emoties of gevoelens uit te drukken. Persoonlijk gekozen muziek kan nabestaanden helpen om gedachten te verwoorden en troost bieden. Bovendien kan de tekst van een liedje gebruikt worden als rouwtekst voor een eventuele toespraak bij een uitvaart.

Wilt u muziek tijdens de uitvaartplechtigheid, dan dient uw muziekkeuze uiterlijk 24 uur voor de uitvaartplechtigheid bij ons bekend te zijn.
 

Klik op de naam van het crematorium waar de uitvaart plaats zal gaan vinden om het muziekboek te openen:
 

Crematorium te Groningen Yarden (Crematoriumlaan 6, 9747 AM Groningen)
 

Crematorium te Eelderwolde Ommeland en Stad (Borchsingel 47, 9766 PP Eelderwolde)
 

Crematorium te Assen De Boskamp (Boskamp 5, 9405 NN Assen)
 

Crematorium te Opeinde Wâldhôf (Rydwei 3, 9218 SB Opeinde)Wilt u gebruik maken van een eigen cd, dan dient u deze ook uiterlijk 24 uur voor de uitvaartplechtigheid bij ons aan te leveren.

Hoeveel uitvaartmuziek?

Onze ervaring is dat bij een afscheidsplechtigheid vaak vier tot vijf muziekstukken worden afgespeeld: één bij binnenkomst en begin van de plechtigheid, twee of drie tijdens de plechtigheid en één bij het verlaten van de ruimte. Gemiddeld genomen duurt een afscheidsplechtheid drie kwartier tot een uur. Vijf muziekstukken betekent ongeveer 20 minuten aan uitvaartmuziek. Zo is er ook nog ruimte voor nabestaanden om iets te vertellen. Meer muziek en meer tijd voor de plechtigheid is in overleg uiteraard altijd mogelijk.