Lidmaatschap
Uitvaartvereniging 
Westerkwartier

 Wilt u het aanmeldformulier voor lidmaatschap zelf printen en per post versturen?
Klik dan hier.

 

Wilt u het lidmaatschap liever online (vanaf uw eigen computer) aanvragen?
Klik dan hier. 

 De kosten van een uitvaart kunnen erg varieren.
Wilt u wel of geen 'plechtigheid', verwacht u 15-20 personen of denkt u dat er meer dan 200 gasten komen. Gemiddeld kost een uitvaart al snel tussen de 5 en 8 duizend euro. Een uitvaart vanuit de huiskamer kan echter al vanaf 1750 euro.

Wilt u uw uitvaart laten verzorgen door Uitvaartzorg Westerkwartier én daarnaast ook lid worden bij Uitvaartvereniging Westerkwartier? Meld u dan eenmalig aan. Als volwassene betaalt u geen jaarlijkse contributie of inkoopsom maar slechts eenmalig 17,50 euro inschrijfgeld per persoon. U ontvangt dan van ons een 'Bewijs van lidmaatschap'. De begrafenis, crematie of ter beschikking stelling aan de wetenschap zal dan worden verzorgd door Uitvaartzorg Westerkwartier.


Bij het overlijden van een lid, krijgen de nabestaanden tegen inlevering van het deelnamebewijs een korting van 20% op het tarief 'uitvaartverzorging'. Voor kinderen onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezinslidmaatschap' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Na deze leeftijd kunnen zij zelfstandig lid worden door registratie en betaling van het eenmalig inschrijfgeld.


 

 

Veel gestelde vragen

 

Wie mogen lid worden?
Iedereen in de gemeente Westerkwartier mag lid worden. Ook als u (ernstig) ziek bent, wij stellen geen voorwaarden aan gezondheid, leeftijd en of u elders verzekerd bent!

 


 

Waarom zou ik lid gaan worden?
 

  • Omdat u dan precies weet wie voor u de uitvaart gaat verzorgen en wat de geschatte kosten zijn.
     
  • U belt rechtstreeks met de uitvaartverzorger zonder tussenkomst van een callcenter, verzekeraar of penningmeester.
     
  • U ontvangt naast de uitkering van uw verzekeraar ook nog eens 20% korting op het tarief 'uitvaartverzorging' van Uitvaartzorg Westerkwartier.
     
  • Omdat onze verzorger Uitvaartzorg Westerkwartier de kosten laag kan houden door geen winstoogmerk te hanteren op de kist, de opbaring, het vervoer, de zorg, de bloemen, de catering etc.

 


 

Moet ik perse lid van de vereniging worden als ik mijn uitvaart door jullie wil laten verzorgen?
Nee, dat is niet nodig. U kunt ons dag en nacht bellen en wij staan altijd voor u klaar, ook als u geen lid bent of elders lid bent. Wel is het zo dat u dan de korting van 20% misloopt. Alleen daarom al adviseren wij u om (ook) lid te worden en uw uitvaartwensen in kaart te brengen.


 

 

Ik ben al lid van een andere uitvaartvereniging 
Bent u al lid van een andere uitvaartvereniging, dan heeft u in de meeste gevallen toch nog recht op een (gedeeltelijke)vergoeding. De meeste uitvaartverenigingen hebben een contract met een uitvaartverzorger (lokale verzorger of een landelijke verzekeraar), echter kan in de meeste gevallen ook gebruik worden gemaakt van een door uzelf gekozen uitvaartverzorger. Naast de vergoeding van uw uitvaartvereniging ontvangt u dan van Uitvaartzorg Westerkwartier nog eens 20% korting op het tarief 'uitvaartverzorging'. U hoeft zich dus alleen (eenmalig) bij ons in te schrijven en de uitvaart te laten verzorgen door Uitvaartzorg Westerkwartier. Wij regelen de afhandeling met de andere uitvaartvereniging en of verzekeraar.
Ik heb reeds een uitvaartverzekering afgesloten (bv. Yarden, Monuta, Dela, Ardanta of Nuvema/Lifetri)
Heeft u al een uitvaartverzekering afgesloten, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een geldelijke uitkering. Een zgn. 'Natura-polis' kan eveneens worden omgezet naar een geldelijke uitkering. Laat u de uitvaart door ons verzorgen, dan zorgen wij ervoor dat deze uitkering(en) in mindering wordt gebracht op de eindfactuur. Naast deze uitkering ontvangt u van Uitvaartzorg Westerkwartier nog eens 20% korting op het tarief 'uitvaartverzorging'.

Voor u is dit prettig omdat u weet wie de uitvaart gaat verzorgen. U heeft immers al in een eerder stadium contact met ons gehad voor het invullen van uw uitvaartwensen. En 1 telefoontje, rechtstreeks met de uitvaartverzorger, is dan voldoende..

 

 


Moet ik mijn kinderen ook aanmelden?
Voor kinderen van leden onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezinslidmaatschap' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt het 'Gezinslidmaatschap' en kan voor het kind desgewenst een eigen lidmaatschap worden afgesloten. U kunt uw minderjarige kinderen bij het aangaan van het lidmaatschap aan ons doorgeven.
 

 

 

Hoe kan ik mij inschrijven en lid worden?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0594 - 517151, waarna wij u het aanmeldformulier voor lidmaatschap toe zullen sturen. Ook kunt u het formulier, door hier te klikken, downloaden en printen. Daarnaast kunt u het formulier op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 ook in laten vullen bij Uitvaartwinkel Westerkwartier. Bent u niet of te laag verzekerd, via ons kunt u aanvullend ook een uitvaartverzekering afsluiten.

 


 

Ons (post)adres:
Tolberterstraat 39, 9351BC Leek  (voorheen VVV-kantoor en naast notaris Huizinga & de Vries).

E-mailadres van de uitvaartvereniging: info@uvwesterkwartier.nl
Kamer van Koophandel inschrijving: 73827665

 

 

 

 

 

 

 

Algemene bepalingen van deelname
bij Uitvaartvereniging Westerkwartier

 

 

Artikel 1.
Bij een volledig door Uitvaartzorg Westerkwartier verzorgde uitvaart van een lid van Uitvaartvereniging Westerkwartier, wordt een korting op het tarief ‘uitvaartverzorging’ verleend van 20%. Afgenomen producten (kist, bloemen etc.) en diensten (vervoer, verzorging en opbaren) worden tegen inkoopsprijs door Uitvaartzorg Westerkwartier in rekening gebracht.

 

Artikel 2.
Voor kinderen van leden onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis gezins-deelname waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen leden. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt de gezins-deelname en kan voor het kind desgewenst een eigen lidmaatschap worden afgesloten.

 

Artikel 3.
Voor het lidmaatschap betaalt u éénmalig inschrijfgeld van 17,50 euro per persoon (18 jaar en ouder) bij vooruitbetaling te voldoen.

 

Artikel 4.
Indien een bewijs van deelname verloren gaat, kan kosteloos een nieuw bewijs worden verkregen.

 

Artikel 5.
Bij overlijden van een lid moet ten spoedigste kennis worden gegeven aan Uitvaartzorg Westerkwartier. Bij het regelen van de uitvaart dient dit bewijs van lidmaatschap overhandigd te worden.Artikel 6.
Het lid draagt zorg dat Uitvaartzorg Westerkwartier binnen 6 maanden na overmaking van het inschrijfgeld in het bezit wordt gesteld van zijn/haar uitvaartwensen (Wilsbeschikking). De uitvaartwensen kunnen op elk gewenst moment gedurende de deelname worden aangepast.

 

Artikel 7.
Het bewijs van lidmaatschap van Uitvaartvereniging Westerkwartier is uitsluitend geldig indien aan de voorzijde voorzien van een nummer van deelname.
 

 

 


 

 

 

 


 

 

Uitvaartvereniging Westerkwartier, uw uitvaartvereniging bij een overlijden..
 

Overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden in Marum - overlijden in Zuidhorn - overlijden in Grootegast - overlijden in Nuis - overlijden in Niebert - overlijden in Zevenhuizen - overlijden in Enumatil - overlijden in Midwolde - overlijden in Lettelbert - overlijden in Oostwold - overlijden in Lutjegast - overlijden in Grijpskerk - overlijden in Boerakker - overlijden in Doezum - overlijden in Oldekerk - overlijden in Grijpskerk - overlijden in Aduard - overlijden in Den Ham - overlijden in Feerwerd - overlijden Kornhorn - overlijden in Niehove - overlijden in Leek - overlijden in Noordhorn - overlijden in Oldehove - overlijden in Opende - Overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden Grijpskerk - overlijden in Leek - overlijden in Tolbert - overlijden in Marum - overlijden in Zuidhorn - overlijden in Grootegast - overlijden in Sebaldeburen - overlijden in Den Horn - overlijden in Garnwerd - overlijden in Jonkersvaart - overlijden in Lauwerzijl - overlijden in Lucaswolde - overlijden in Niekerk - overlijden in Noordwijk - overlijden in Leek - overlijden in Pieterzijl - overlijden in Briltil - overlijden in Ezinge - overlijden in Kommerzijl - overlijden in Niezijl - overlijden in Saaksum - overlijden in Visvliet - overlijden in Tolbert - overlijden in Grijpskerk - overlijden in De Wilp.