Deelname
Uitvaartzorg Westerkwartier

 

Een uitvaart kost veel geld. Denk aan gemiddeld 5 tot 7 duizend euro voor een begrafenis (excl. grafmonument) en 4 tot 6 duizend euro voor een crematie. 

Wilt u deelnemen bij Uitvaartzorg Westerkwartier (dit is niet verplicht als u ons wilt bellen om een uitvaart te verzorgen!), dan betaalt u als volwassene eenmalig € 17,50 inschrijfgeld per persoon. U ontvangt dan van ons een 'Bewijs van deelname'.

Bij het overlijden van een deelnemer, krijgen de nabestaanden tegen inlevering van dit deelnamebewijs een korting van 20% op het tarief 'uitvaartverzorging' wanneer zij de uitvaart door Uitvaartzorg Westerkwartier laten verzorgen. 

Voor kinderen onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezins-deelname' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen deelnemers.

 

 

 

Veel gestelde vragen
 

Wie mogen deelnemen?
 

Iedereen mag deelnemen.
Ook als u ziek bent, wij stellen geen voorwaarden aan gezondheid en leeftijd!

 


 

Waarom zou ik gaan deelnemen?
 

  • Omdat u dan precies weet wie voor u de uitvaart gaat verzorgen.
     
  • U belt rechtstreeks met de uitvaartverzorger zonder tussenkomst van een Call-center, verzekeraar of administrateur.
     
  • U ontvangt naast de uitkering van uw verzekeraar of uitvaartvereniging ook nog eens 20% korting op ons tarief 'uitvaartverzorging'.
     
  • Omdat wij geen marges en provisies hanteren op de kist, de opbaring, het vervoer, de zorg, de bloemen, de catering etc.


 

Moet ik perse deelnemen als ik mijn uitvaart door Uitvaartzorg Westerkwartier wil laten verzorgen?
 

Nee, dat is niet nodig. U kunt ons dag en nacht bellen en wij staan altijd voor u klaar, ook als u niet deel neemt.
Wel is het zo dat u dan de korting van 20% misloopt. Alleen daarom al adviseren wij u om deel te nemen en uw uitvaartwensen in kaart te brengen.

 

 

Maar ik ben ook lid van een uitvaartvereniging
 

Ook als u lid bent van een uitvaartvereniging kunnen wij de uitvaart voor u verzorgen. Doorgaans ontvangt u als lid van een uitvaartvereniging ook nog een (gedeeltelijke) ledenvergoeding. Wij vragen de vergoeding voor u op en doen een opzegging van het lidmaatschap in verband met het overlijden.
 

 

Ik heb reeds een uitvaartverzekering afgesloten
 

Heeft u al een verzekering afgesloten, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een geldelijke uitkering. Laat u de uitvaart door ons verzorgen, dan zorgen wij ervoor dat deze uitkering in mindering wordt gebracht op de eindfactuur. Naast deze uitkering ontvangt u van ons dan ook nog eens 20% korting op ons tarief 'uitvaartverzorging'.

Voor u is dit prettig omdat u weet wie de uitvaart gaat verzorgen. U heeft immers al in een eerder stadium contact met ons gehad voor het invullen van uw uitvaartwensen. En 1 telefoontje, rechtstreeks met de uitvaartverzorger, is dan voldoende..
 

 

Moet ik mijn kinderen ook aanmelden?
 

Voor kinderen van deelnemers onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis 'Gezins-deelname' waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen deelnemers. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt de 'Gezins-deelname' en kan voor het kind desgewenst een eigen deelname worden afgesloten. U kunt uw minderjarige kinderen bij de aanmelding aan ons doorgeven.
 

 

Hoe kan ik deelnemen?
 

U kunt telefonisch contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0594 - 517151, waarna wij u het aanmeldformulier voor deelname toe zullen sturen. Daarnaast kunt u het formulier op werkdagen tussen 8.30 en 11.30 ook door ons in laten vullen in de Uitvaartwinkel.

 

Ons adres:
Tolberterstraat 39 te Leek (voorheen VVV-kantoor en naast notaris Huizinga & de Vries).

 

 

 

 

 

Algemene bepalingen van deelname
bij Uitvaartzorg Westerkwartier

 

Artikel 1.

Bij een volledig door Uitvaartzorg Westerkwartier verzorgde uitvaart van een deelnemer wordt een korting op het tarief ‘uitvaartverzorging’ verleend van 20%.

 

Artikel 2.

Voor kinderen van deelnemers onder de leeftijd van 18 jaar geldt een gratis gezins-deelname waarbij de korting 50% bedraagt van de korting voor volwassen deelnemers. Bij het bereiken van de 18e verjaardag vervalt de gezins-deelname en kan voor het kind desgewenst een eigen deelname worden afgesloten.

 

Artikel 3.

Voor deelname betaalt u éénmalig inschrijfgeld van € 17,50 per persoon (18 jaar en ouder) bij vooruitbetaling te voldoen.

 

Artikel 4.

Indien een bewijs van deelname verloren gaat, kan kosteloos een nieuw bewijs worden verkregen.

 

Artikel 5.

Bij overlijden van een deelnemer moet ten spoedigste kennis worden gegeven aan Uitvaartzorg Westerkwartier. Bij het regelen van de uitvaart dient dit bewijs van deelname overhandigd te worden.Artikel 6.

Deelnemer draagt zorg dat Uitvaartzorg Westerkwartier binnen 6 maanden na overmaking van het inschrijfgeld in het bezit wordt gesteld van zijn/haar uitvaartwensen (Wilsbeschikking). De uitvaartwensen kunnen op elk gewenst moment gedurende de deelname worden aangepast.

 

Artikel 7.

Het deelname bewijs is uitsluitend geldig indien aan de voorzijde voorzien van een nummer van deelname.